cut-e skapar nya och banbrytande verktyg för att locka talanger

Att attrahera kandidater är en sak. Men du behöver inte fler sökande om de inte är motiverade eller passar för jobbet.

Tänk dig en möjlighet att redan innan rekryteringen presentera en realistisk bild av rollen och verksamheten, och låta kandidaten själva göra en realistisk bedömning av om jobbet passar eller inte.

Referens du

Lösning:
  • Bättre urvals- & anställningsbeslut
  • Effektivt urval & screening
  • Specifiera kravprofiler
  • Professionell utveckling
Projektdetaljer:

Use of Online Assessment for various roles; Development for managers; Realistic Job Preview

du is a highly multinational company, based in Dubai, and values and celebrates the diversity of its employees. To communicate and articulate this position, du decided to use Realistic Job Preview in HR marketing. Completing the 7 tasks that make up the test, the candidate gets a feeling for the du values and philosophy. The interactive test allows the company to address various benefits future employees can expect. Together with cut-e, du developed a test format that showcases the positive approach of the company and presents this in a way which is designed to be viral and also promotes Dubai as an economic centre.

RJP du by cut-e (an Aon company)

 

Kund i:
Förenade Arabemiraten
Bransch:
Teknik & Telekommunikation

Related documents

Realistic Job Preview - låt kandidaterna själva bestämma om jobbet passar

Rekrytering blir allt mer kandidatcentrerad. Det är viktigt för kandidater var de arbetar och hur företagskulturen är. Vi arbetar med organisationer i olika sektorer för att utveckla så kallade Realistic Job Preview-tester. De ger en interaktiv, rolig och realistisk inblick i jobbet och genomförs via smartphone, skärmplatta eller dator. Testerna är ett bra sätt för kandidaten att få en bild av om de passar för tjänsten och organisationen. De pekar på vilka färdigheter, värderingar och personliga egenskaper som behövs. Realistic Job Preview-tester utgår ofta från olika situationer som man kan möta på jobbet. Kandidaten får välja mellan olika handlingsalternativ och får feedback på hur de har löst testet.

Det hjälper kandidater att själva fatta beslut om de passar. De kandidater som når slutintervjuer kommer att ha en mer realistisk bild av arbetet och vad som kommer krävas av dem.

Siemens: Karriärrådgivning för nyutexaminerade

Vissa organisationer erbjuder utvecklings- och utbildningsprogram för nyutexaminerade. För att välja rätt program är det viktigt med en bedömning av kandidaternas färdigheter, förmågor och intressen. cut-e har erfarenhet av att bygga en lösning med test som kartlägger specifika förmågor, intressen och motivationsfaktorer.

Resultatet är en direkt feedback angående vilka kurser, program eller traineetjänster som bäst matchar en kandidats profil. Det hjälper inte bara kandidaten att välja rätt, utan också er genom att minska avhopp och öka chansen att kandidaterna tar sig igenom programmet.

 

 

Webbaserad jobbmatchning - att hitta talanger som inte ens letar efter nya utmaningar

Arbetsgivare kan behöva tänka bortom det traditionella sättet att hitta kandidater med hjälp av annonser. Leta istället efter passiva kandidater som är redo att byta jobb men som inte aktivt letar. På cut-e vet vi hur man ska hantera denna utmaning.

Nya jobbmatchningsverktyg från cut-e matchar färdigheter, kvalifikationer och personers bakgrund med ett specifikt jobb - kandidater kan se en mängd av aktuella annonser som matchar deras kompetenser. Syftet är förstås att öppna ögonen på och attrahera lämpliga kandidater - även om de inte aktivt letar efter ett nytt arbete.

 

cut-e har arbetat med olika organisationer för att utveckla webbaserade jobb-matchningssystem. Kandidaten anger information om sig själv och genomför några psykometriska tester. Systemet genererar lämpliga jobb - och i vissa fall en länk till en specifik jobbannons. Med ett klick kommer kandidaten direkt in i rekryteringsprocessen.

 

Genom systemet kan arbetsgivare nå starka kandidater trots att de inte aktivt söker ett jobb - och kandidater kan få upp ögonen för andra roller än de som de har funderat över tidigare.

Attrahera kandidater genom "gamification"

Tillväxten inom dataspelsbranchen är väldokumenterad - och folk gillar att spela på sina mobiler. Vi kan hjälpa er att dra nytta. Användningen av "gamification"i rekryteringen bidrar till att uppfattas som framåttänkande och innovativa.

Nästa steg kan vara att använda spelbaserade psykometriska tester som ett av era assessmentverktyg.

Pre-application testing: en ny trend som är här för att stanna

cut-es undersökning "Global Assessment Barometer" visar tydligt att det finns ett växande behov av att säkerställa att organisationen lockar de bästa kandidaterna in i rekryteringsprocessen. Därför ökar satsningarna på "pre-application"-testning. Idag använder 1 av 5 organisationer så kallade "Realistic Job Preview"-tester. En annan trend är "gamification" där spelbaserade tester används för att locka kandidater och det investeras även allt mer i karriärutveckling och utbildningar.

cut-e product finder

Sök bland över 40 psykometriska tester för att hitta den metod som bäst passar era behov.
Sök via
Ämne
Instrument
Kontakta oss

Ring oss på +46-8 820-840

Eller kontakta oss här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev