cut-e:s nya kommunikationsspel

cut-e har lanserat ett nytt anpassningsbart psykometriskt kommunikationsspel: chatAssess.
Detta kraftfulla "situational judgement"-verktyg använder snabbmeddelande-stilen från WhatsApp och Facebook Messenger för att testa kandidatens styrkor, personlighetsdrag och förmågor. chatAssess kan skräddarsys för att passa vilken roll, nivå eller organisation som helst. Testet, som tar 6-15 minuter att genomföra, utvecklades för screening och attraktion till trainee- och lärlingsrekrytering. chatAssess har utformats för att smidigt kunna användas på smartphones såväl som läsplattor, laptops och stationära datorer.

Context matters: how to appeal to the mobile generation by Dr. Achim Preuss. Live recording from the cut-e networking event 2017.

Hur urskiljer sig chatAssess?

Testet liknar populära chatt-tjänster för smartphones, vilket gör det attraktivt, engagerande och realistiskt för kandidaterna. De tar emot meddelanden från "kollegor" som har frågor eller efterfrågar råd. I realtid ombeds kandidaten välja ett av ett antal färdiga textmeddelande-svar. chatAssess reagerar på varje svar med att skicka tillbaka ett nytt meddelande från samma "kollega". Olika "kollegor" står ofta inför olika problem eller utmaningar och kandidaten måste prioritera mellan olika uppgifter och hantera alla åtagandena gentemot kollegorna, och göra detta under press. Ur ett användarperspektiv tilltalar denna tjänst unga personer och kandidater i början av karriären genom att erbjuda en konversationsliknande interaktion i ett bekant format.

Varför har cut-e tagit fram chatAssess?

I många Situational Judgement Tests (SJT) ställs kandidaten inför situationer som inte upplevs som speciellt verklighetstrogna, vilket kan påverka både användar-acceptansen och testets validitet. Dessutom kanske inget av svarsalternativen känns instinktivt för kandidaten, som då kan bli förvirrad över om hen borde svara i enlighet med vad hen "skulle ha gjort" eller vad hen "tror är rätt att göra". Med detta i åtanke beslutade sig cut-e för att skapa ett nytt, träffsäkert och uppslukande SJT som både skulle kännas realistiskt och vara roligt att utföra.

Hur hjälper chatAssess organisationer?

chatAssess kan användas före eller tillsammans med personlighetsformulär eller begåvningstester för att berika urvalsprocessen till vilken organisation och funktion som helst. chatAssess erbjuder ytterligare information om en kandidats beteende och om hur hen sannolikt kommer reagera i olika jobb-relevanta scenarion. Precis som med Realistic Job Preview så kan detta ge kandidaten insikt i vilka problem och utmaningar hen troligtvis kommer ställas inför i den roll hen har sökt eller funderar på att söka till.

Vad är fördelarna med chatAssess?

chatAssess gör det möjligt för företag att integrera tillförlitliga och robusta psykometriska tester och "situational judgement"-element till en engagerande och verklighetstrogen miljö.

  • Kvalitet: chatAssess tar kraften från ett skräddarsytt SJT och integrerar det i en simulerad chatt-konversation i realtid
  • Effektivitet - chatAssess mäter de styrkor, personlighetsdrag och kognitiva förmågan som krävs för en given roll, såväl som kandidatens sociala färdigheter, samvetsgrannhet, och förmåga att organisera sig själva och hantera press
  • Kundanpassning - chatAssess kan skräddarsys för att passa kundens varumärke och branding
  • Engagemang - det bekanta formatet i chatAssess tilltalar kandidater som är vana att använda snabbmeddelande-tjänster.


Tillgängliga språk och normgrupper
chatAssess kan utvecklas på 40 olika språk. En rad olika rapportalternativ kan också konfigureras och testresultat kan integreras till kundens Applicant Tracking System.

cut-e product finder

Sök bland över 40 psykometriska tester för att hitta den metod som bäst passar era behov.
Sök via
Ämne
Instrument
Kontakta oss

Ring oss på +46-8 820-840

Eller kontakta oss här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev