Affärsdriven och högteknologisk psykometri – cut-e leder utvecklingen

På väldigt kort tid har cut-e etablerat sig som den mest innovativa leverantören av högkvalitativa arbetspsykologiska tester på internet.

Kreativ utveckling av items, användarvänliga testrapporter samt noggranna vetenskapliga utvärderingar karakteriserar cut-e:s testverktyg, och säkerställer på så vis framgång hos testanvändaren.

cut-e levererar årligen över 12 miljoner testningar, och bidrar på så sätt med beslutsunderlag till en imponerande samling av några av världens största företag och organisationer. HR-avdelningarna kan med information från cut-e:s tester fatta välgrundade och genomarbetade beslut i rekryterings- och utvecklingsprocesser.

Vad vi gör

  • cut-e är världsledande inom design och implementering av innovativa online-test och formulär för rekrytering, urval och utveckling.
  • Vi gör över 12 miljoner testningar per år i 70  länder på 40 språk.
  • cut-e hjälper företag identifiera människor med rätt förmågor och värderingar för att leverera toppresultat till företaget

"cut-e rekryterar smarta människor och bygger smarta verktyg. Alla våra instrument har hög validitet. Vi värderar våra kunder högt, och våra kunder föredrar cut-e." - Andreas Lohff, grundare och chef på cut-egruppen.

Våra värderingar: smart. valid. preferred.

cut-e är vi övertygade om att psykometrisk kompetens kan skapa unika möjligheter för personlig och organisatorisk utveckling. Vårt fokus är att skapa innovativa lösningar och metoder för att hjälpa våra kunder att utveckla sin verksamhet med affärsmässiga resultat.

Kunden först

Allt vi gör har sin drivkraft i kundernas krav. Kundservice innebär för oss att identifiera kundernas behov och tillhandahålla den optimala lösningen på dessa. Vi skiljer oss från våra konkurrenter genom vår metod att bygga upp starka kundrelationer och att samråda med kunderna i stället för att ge dem råd, och att vi på så sätt ger uppenbart värde för pengarna.

Att bryta med traditionerna

Att komma bort från traditionen, förbättra standardmetoder och skapa värdefullare och effektivare sätt att mäta psykologiska faktorer är en viktig drivkraft för oss. Vi välkomnar okonventionella idéer och är alltid beredda att lära oss av och växa tillsammans med våra kunder.

Personlig och professionell integritet i fokus 

Hos cut-e sitter den personliga och professionella integriteten i högsätet. Vi behandlar människor rättvist och med respekt. Vi skapar möjligheter för lärande och utveckling. Vi riktar in oss på färdigheter, kunskap och processtänkande, inte hierarki. Och vi har roligt medan vi arbetar.

Högsta vetenskapliga kvalitet

Alla verktyg utvecklas enligt högsta vetenskapliga normer. Våra studier och intsrument är tillförlitliga, objektiva och relevanta. Vi bedriver ständig forskning för att förbättra testerna. Vi samarbetar med våra kunder och med utvalda universitet inom psykometriska forskningsprojekt.

Vill du veta mer? Se vår video: cut-e på två minuter i marginalen till höger.

Våra grundare

cut-e grundades 2002 av Andreas Lohff och Dr Achim Preuss och har i dag fler än 250 anställda världen över.

Andreas Lohff

VD och grundare, cut-e Group

cut-e GmbH
Großer Burstah 18-32
20457 Hamburg
Germany

+49-40-3250.3892
andreas.lohff(at)cut-e.com
       

Under sina 20 års erfarenhet inom företagspsykologi har Andreas drivit framgångsrika HR-konsultprojekt för företag som IBM, DaimlerChrysler, Dow Chemicals, Commerzbank, Henkel och Allianz. Hans främsta expertområden är kompetensmodellering, ledningsdiagnostik, ledningsutveckling och Internetbaserad bedömning.

Efter att ha tagit psykologexamen vid Christian-Albrecht-universitetet i Kiel (Tyskland) inledde Andreas sin karriär hos NISOB, ett tyskt konsultföretag inom företagspsykologi. År 1989 grundade han det tyska dotterföretaget till SHL Group plc, den ledande leverantören av psykometriska verktyg för arbetsplatsen under 1990-talet. I sin senaste befattning hos SHL förestod han produktutveckling, försäljning och marknadsföring inom Europa. I oktober 2002 grundade han cut-e-gruppen tillsammans med några tidigare kolleger och medarbetare.

På cut-e ansvarar Andreas för marknadsföring, försäljning och det internationella nätverket. Han leder också större projekt inom HR-konsultverksamhet och HR-ledningsutvärdering för nationella och internationella kunder som BASF, Deutsche Telekom, SAP och FN.  

Dr Achim Preuss

VD och grundare, cut-e Group

cut-e GmbH
Großer Burstah 18-32
20457 Hamburg
Germany

+49.40.32503893
achim.preuss(at)cut-e.com


Under sina 17 års erfarenhet inom företagspsykologi och tillämpad datorvetenskap har Achim drivit framgångsrika HR-konsult- och IT-utvecklingsprojekt för företag som Beiersdorf, Credit Suisse, DaimlerChrysler, L'Oreal, 3M och Siemens. Hans främsta expertområden är jobbanalys, kunskapssystem och e-HR med skräddarsydda lösningar för Internetbaserad bedömning och utveckling.  Under årens lopp har han publicerat ett antal artiklar om kunskapssystem, prediktionsmetodologier och e-HR.

Achim har psykologexamen och en doktorsgrad i tillämpad datorvetenskap. Han har arbetat i tre år som biträdande professor på institutionen för företagspsykologi vid universitetet i Jena. Efter flera år som konsult och programmerare på frilansbasis kom han 1996 till SHL Group plc, den ledande leverantören av psykometriska verktyg för arbetsplatsen under 1990-talet. I sin senaste befattning hos SHL var han europeisk chef för produktutveckling och IT-tjänster. I oktober 2002 grundade han cut-e tillsammans med Andreas Lohff.

cut-e ansvarar Achim för IT-system och produktutveckling, infrastruktur och nätverket av tekniska partners. Han driver också större e-baserade projekt för kunder som Commerzbank, Volkswagen, Bertelsmann, Siemens och Randstand.

Historien bakom cut-es innovation

I den här kortfilmen får vi höra vad som är så innovativt hos cut-e, varför innovation är så viktigt för oss, och hur det gagnar våra kunder.

Hur vi driver vår innovation

  • Stenkoll på trender och marknaden. Vår globala undersökning "Assessment Barometern" kartlägger trender runt om i världen och ger svar på vilka utmaningar HR ställs inför inom sina organisationer och branscher. Vi kartlägger akademisk forskning och sammanfattar det viktigaste och mest intressanta i vår ScienceBlog - för att kunna inspirera de som arbetar inom HR. Resultaten blir en del av vårt arbete inom forskning och utveckling.
  • Feedback från kunder, kandidater och från de som inte använder våra test och verktyg. Vi pratar med professionella i rekryteringsbranschen och vi diskuterar assessment på konferenser, webinar, kundevents och vi får även information genom egna undersökningar.
  • Samarbete med universitet. Vi fäster stor vikt vid våra relationer med universitetsforskningen och akademiska institutioner. Universiteten använder våra verktyg i sin forskning, och våra specialister hjälper till i arbetet.
  • Utprövning av ny teknologi. Teknisk utveckling erbjuder nya möjligheter för assessment. Oavsett om det är i termer av mobilbaserad testning, tekniska integrationer eller gamification, tillämpar vi den nya tekniken, testar den och implementerar den i i våra system. Det här gör att vi hela tiden anpassar teknologin för att förbättra användarvänligheten och kvaliteten på våra test och verktyg. Vi vet att teknologin påverkar psykometri och arbetspsykologiska tester - och vi är uppdaterade.
  • Vårt internationella forskningsteam och vår forskningsagenda är hjärtat i vår verksamhet. Våra team som är placerade runt om i världen arbetar med kunder och deras behov av assessmentlösningar samtidigt som de håller ett öga på trender och hur morgondagens assesment kan se ut.
  • Vi bedriver akademisk forskning och delar med oss av våra kunskaper. Vi genomför regelbundet presentationer och redovisar vår forskning och våra studier på akademiska konferenser. Vi skickar även artiklar till akademiska tidskrifter för att testa kvaliteten på vårt arbete och för att bidra till best practice inom psykometrin.

cut-e product finder

Sök bland över 40 psykometriska tester för att hitta den metod som bäst passar era behov.
Sök via
Ämne
Instrument
Kontakta oss

Ring oss på +46-8 820-840

Eller kontakta oss här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev