cute hjälper er att identifiera och rekrytera de praktikanter som har den optimala profilen för just ert företag

Söker du en banbrytande urvalsprocess för att snabbt och tillförlitligt identifiera de mest lämpade traineekandidaterna som söker till er organisation? Anställer din organisation endast ett fåtal kandidater av hundratals sökande varje år? 

cut-e hjälper din organisation att hitta de mest lämpade kandidaterna i ert traineeurval oavsett vilka utmaningar just ni står inför. Genom att på förhand identifiera vilka förmågor och kompetenser som behövs för att lyckas i traineerollen gör ni det möjligt att redan tidigt i urvalsprocessen kunna fokusera på de allra mest lämpade kandidaterna. Genom en förbättrad urvalsprocess ökar möjligheten att ni tillsätter tjänsterna med kandidater som kommer att skapa mervärde för ert företag - förhoppningsvis inte bara under deras tid som trainee, utan även som experter och ledare i framtiden. Även kandidater som inte får tjänsten upplever att de har genomgått en transparent, rättvis och banbrytande rekryteringsprocess och tar därför med sig ett positivt intryck av ert företag.

Integration med HR- eller IT-system

cut-e's processer kan integreras till ert existerande rekryterings-, HR-, eller IT-system (ex. Taleo, SAP-HR, Lumesse, EasyCruit, i-GRasp, Talentlink, Workbuster, etc.). Integrationen anpassas efter ert företags grafiska profil, så kandidaterna får upplevlsen av en enhetlig process.

Kunder som arbetar med cut-e i traineeurval

cut-e:s färdighetstester för urval

Forskningen har under många år visat att färdighets- och begåvningstest kan vara mycket kraftfulla prediktorer för långsiktig yrkesframgång. Det finns knappast några andra verktyg som är lika värdefulla för personalbeslut som intelligenstest. Dessutom krävs inga större arbetsinsatser.

Alla test som cut-e har utvecklat är utarbetade på ett sådant sätt att det är möjligt att genomföra dem utan att en administratör behöver vara närvarande. Därför kan de användas inte bara för diagnos utan även för urvalsprocesser vid Internetbaserad rekrytering.

Ta en titt på cut-e's stora utbud av begåvnings- och färdighetstest i cut-eproduct finder.

 

Följande förmågor täcks av cut-e's onlinebaserade tester

  • Matematiskt tänkande, räknekunskaper;
  • Verbal förmåga;
  • Deduktivt logiskt tänkande, inlärningsförmåga;
  • Förmåga till multi-tasking;
  • Korttidsminne;
  • Spatialt tänkande;
  • Mekanisk och teknisk förståelse;
  • Språktester, exempelvis engelska, tyska, svenska

Skapa större mångfald i er organisation med hjälp av praktikanter

I vissa delar av världen är det vanligt att anställa praktikanter där konceptet är att man personer arbetar deltid på företaget och samtidigt har ett par dagar i veckan i skolbänken. I Tyskland arbetar cut-e mycket med att hjälpa organisationer med rekrytering och utveckling av praktikanter. Här kan du läsa om hur praktikplatser bidrar till att skapa mer mångfald och få in fler talanger i verksamheten i ett tidigare skede. Artikeln beskriver hur man attraherar, testar och utvecklar praktikanter, och avslutar med att sammanfatta vilka hinder och möjligheter som finns för att utveckla en arbetsplats och höja mångfalden tack vare praktikplatser. Artikeln inkluderar ett case om hur Siemens med framgång fick större kännedom om sin kandidatpool och vad det innebar för en organisation som tillhandahåller flest praktiktplatser i Europa. 

Webinar: Fördelarna med att kunna erbjuda praktikplatser

Suzanne Coutney, Senior Consultant på cut-e UK, presenterar hur man kan attrahera, testa och utveckla praktikanter.

Det här webbinaret ger exempel på hur cut-e har hjälpt de som rekryterar praktikanter att få ut så mycket som möjligt av urvalsprocessen. Bland annat ges exempel på en prisbelönt lösning för Siemens i Tyskland.

Integration med HR- eller IT-system

cut-e's processer kan integreras till ert existerande rekryterings-, HR-, eller IT-system (ex. Taleo, SAP-HR, Lumesse, EasyCruit, i-GRasp, Talentlink, Workbuster, etc.). Integrationen anpassas efter ert företags grafiska profil, så kandidaterna får upplevlsen av en enhetlig process.

Gör mer för era framtida trainees

cut-e har utvecklat en plattform, "career GPS", som riktar sig till nyutexaminerade. Genom att genomföra olika tester, motivations- och intresseformulär, går det att få feedback på vilket traineeprogram som passar bäst. Efter att de olika testen har genomförts presenteras lämpliga utbildningskurser eller traineeplatser. Det går snabbt och enkelt att genomföra.

En skräddarsydd karriär-GPS på er websida gör det möjligt att profilera ert företag som en attraktiv arbetsgivare, att visa upp vilka specifika traineeprogram ni har och att öka storleken på er kandidatpool.

Vidare läsning

  • Hur reagerar kandidater på urvalsprocesser? Artikel publicerad i the Scandinavian Journal of Organizational Psychology. Läs mer här.
  • cut-e Sveriges VD Henric Bruvik intervjuas i tidningen Metro om traineeurval. Läs mer här.

cut-e product finder

Sök bland över 40 psykometriska tester för att hitta den metod som bäst passar era behov.
Sök via
Ämne
Instrument
Kontakta oss

Ring oss på +46-8 820-840

Eller kontakta oss här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev