Att samarbeta med cut-e som flygbolag har visat sig vara ett framgångsrecept

cut-e är har nått stora framgångar i arbetet med några av världens största och mest välrenommerade flygbolag. Vi har framgångsrikt arbetat med våra produkter i samtliga delar av verksamheterna: markpersonal, flygingenjörer, kabinpersonal, trainees, piloter och kontorspersonal.

Det har aldrig varit viktigare än nu för flygbranschen att lyckas rekrytera de bästa kandidaterna. Samtidigt finns stora sparbeting i branschen vilket betyder att rekryteringsprocesserna behöver bli mer effektiva, både i termer av tid och kostnader. Företagen behöver rekryteringsprocesser och psykometriska tester som är evidensbaserade och långsiktigt hållbara. De ska dessutom fungera världen över, finnas tillgängliga på olika språk, kunna administreras online och kunna administreras av ett relativt litet rekryteringsteam.

White paper om piloturval

En viktig framgångsfaktor för flygbolag är personalen. Eftersom piloter har ett enormt ansvar för passagerarnas och kabinpersonalens säkerhet så är förmågan att kunna förutse vem som kommer bli en bra pilot av största vikt. Detta innebär att kunna identifiera de personer som är säkerhetsmedvetna och kan hantera de utmaningar de kanske ställs inför både före, under och efter en flygning. I detta white paper diskuterar vi vilka faktorer som förutser väl genomförd utbildning och trygga flygningar hos piloter. Vad skiljer sig åt vid urval av piloter? Vad är viktigt att testa? Och vilka är de bästa metoderna för att testa dessa faktorer?

cut-es kunder i flygbranschen

Vi vet vad ni behöver:

 • En rad olika verktyg som kan anpassas och skräddarsys för mer specialiserade roller som flygledare och piloter, eller för mer generella roller som kundtjänstmedarbetare eller säljassistenter, men som alla tydligt speglar flygbranschen i sitt innehåll.
 • Onlinebaserade tester som kandidater kan genomföra på egen hand via smartphones eller läsplattor.
 • Test som finns tillgängliga på ett stort antal språk och tillgång global support om eventuella frågor eller funderingar skulle uppstå
 • En leverantör med de rätta meriterna och erfarenheterna för att ge er detta, som genom sin hängivelse och trovärdighet kan försäkra er om att ni arbetar med de allra bästa - oavsett om ni är ett etablerat eller snabbt växande företag. 
 • Smidiga integrationer med ATS- och HRIS-system

Vår expertis inom flygbranschen - vad vi kan erbjuda er

 • Definiera eller omdefiniera kompetenserna för era roller
 • Mappa in våra tester och verktyg på era roller och, vid behov, föreslå och skapa nya verktyg för bedömning av kandidater
 • Skräddarsy våra tester så att de speglar er företagsprofil
 • Designa urvalsprocessen genom att bl.a. ge ritklinjer för lämpliga cut-off-värden för screeningen och skatta förväntat antal kandidater som går vidare till de senare stegen. Här kan vi även erbjuda statistiska beräkningar på hur mycket ni tjänar på att använda er av olika cut-off-nivåer.
 • Initialt lägga upp ett pilotprojekt för att efter analys kunna möjliggöra justeringar av upplägge och för att kunna visa på våra verktygs effektivitet
 • Skapa en integration med ert nuvarande ATS eller HRIS-system
 • Kontinuerligt utvärdera processen för att se om den möter era förväntningar och önskemål
 • Analysera er data och ta fram normgrupper specifika för just ert företag
 • Förse er med det stöd ni önskar när ni ska rapportera till er ledning eller styrelse

easyJet: Att uppnå Return On Investment (ROI) med hjälp av online assessment

Uppnå processeffektivitet, hög kvalitet på anställningsbeslut och Return On Investment (ROI) genom onlinebaserade tester. David Barrett, COO på cut-e. berättar om hur ni kan maximera ROI, och presenterar den optimerade talang-strategin för kabinpersonal, piloter och nyutexaminerade på easyJet.

cut-e Global Aviation Talent Summit

cut-e höll i sin första konferens på tema rekrytering i flygbranschen år 2015. Konferensen hette "Global Aviation Talent Summit", ägde rum i Dubai och var sponsrad av Etihad. Det var två dagar som utöver trevligt mingel innehöll fantastiska presentationer och case. Vår plan är att årligen hålla i en liknande konferens, så kontakta oss om du vill delta!

Här är några användbara länkar:

Dubai Duty Free om cut-e

"Sen vi började använda cut-es onlinebaserade tester har vi kunnat spara mycket tid och resurser i vår rekryteringsprocess."

easyJet om cut-e

"Vi utvecklade ett Situational Judgement Questionnaire tillsammans med cut-e. I arbetet med att utveckla testet analyserade vi vad som utmärker högpresterande medarbetare i vår kabinpersonal. Utöver att ha skapat ett SJQ med hög kvalitet har vi nu ett bra mått på vad som leder till framgång hos vår kabinpersonal på easyJet."

Finnair om cut-e

"cut-es verktyg har hjälpt oss att göra vår rekrytering av piloter och kabinpersonal mer strukturerad och träffsäker. Vi använder skräddarsydda kompetensmodeller och onlinebaserade test som är av högsta kvalitet."

FlyDubai om cut-e

"Kvaliteten på våran rekrytering har höjts - den tid vi lägger ned på rekrytering har minskat och andelen personer som deltar i våra assessment center som har de kvalifikationer och kompetenser som vi eftersöker är idag högre. Detta hade vi inte kunnat åstadkomma utan cut-e."

cut-e product finder

Sök bland över 40 psykometriska tester för att hitta den metod som bäst passar era behov.
Sök via
Ämne
Instrument
Kontakta oss

Ring oss på +46-8 820-840

Eller kontakta oss här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev